top of page

Symposium for fryktløs krisehåndtering

Symposium for fryktløs krisehåndtering dreier seg om utforsking av klovnens kraft utenfor teater, sirkuset og sykehuset. Gjennom klovnens skeive univers undersøker vi det gamle greske symposiet. 

Vi ønsket å finne ut hvordan klovnen gjennom ritualer, improvisasjon og sanselighet kan bidra til forløsning for lokalsamfunn, grupper av eldre, akademiske fellesskap og andre som opplever kriser. Dette er work-in-process som hadde sin første visning i 2019, under den akademiske konferansen «The art of language» i Bergen. 

I 2021 ble vi invitert til gjennomføre et nytt klovnesymposium for "the 11th European Conference on Community Psychology" i begynnelsen av juni i Oslo. Konferansen og vårt symposium var planlagt som en fysisk happening på Sagene Samfunnshus, men pga. pandemien og forsamlingsrestriksjonene ble det hele gjennomført digitalt. Vi valgte å gjøre begge deler samtidig. Vårt "Clowns on the edge - a symposium for fearless crisis management" ble en suksess. Sammen med amatørskuespillere fra La Oss Le (LOL), lokale deltakere med fysisk nærvær og mange internasjonale konferansedeltakere med digitalt nærvær - rustet vi oss for kommende kriser. Med latter, mat, ablegøyer og rituell drikking. Og med en ekte professor som symposiark - som "foreleste" over Rebecca Solnits bok "A paradise built in hell".

I 2022 og 2023 gjennomførte vi to nye symposier: "Symposium for fryktløs krisehåndtering". I desember 2022 på Frysja Kunstnersenter i Oslo og i februar 2023 på Hordaland Kunstsenter i Bergen.

 

Prosjekte skal viderutvikles for ulike kriserammede fellesskap. Det innebærer forarbeid i Utopilaboraturium, hvor hver enkelt forestilling blir stedsspesifik og unik. Planen er at vi i 2024-27 skal tilby konseptet som åpne forestillinger, for festivaler og lokalsamfunn i Norge, Nederland og Irland.

Clowns on the edge - a symposium for fearless crisis management
Oslo, and digital, 3rd June 2021

This symposium explores the ancient roots of the symposium, where heavy drinking, sexual excess and bad behavior flourished, far away from present day dry and well behaved academic symposias. Will stiff and rationalistic academics play the game, and involve in the ritual? We think so.

Symposium_2021_WebRes_44.jpg
Symposium_2021_WebRes_20.jpg
Symposium_2021_WebRes_41.jpg
Symposium_2021_WebRes_36.jpg
bottom of page